In deze blog wordt uitgelegd hoe u Youtube advertenties weigert naast uw eigen video’s verwijdert

Irritant zijn ze, de Youtube advertenties die afspelen voordat u een video kunt bekijken op YouTube. Of de pop-ups die tijdens een filmpje in beeld springen. U kunt dit als kijker van een video voorkomen door adblockers te installeren in de browser. Dit kunt u makkelijk zelf. Hoe u dit doet ziet u door hier te klikken. Daarnaast kunt u ook zelf de Youtube advertenties weigeren.

Indien u van bijvoorbeeld uw eigen eigen organisatie een YouTube-kanaal heeft aangemaakt is het voor vele vanzelfsprekend dat de reclame die op de eigen video’s wordt afgespeeld overbodig zijn. Deze advertenties leiden de kijker niet alleen af, ook wordt er getracht de kijker door te laten klikken naar een andere webpagina.

In onderstaande afbeelding is een advertentie over de bedrijfsvideo van Jachthaven Kortenhoef goed zichtbaar. In dit geval gaat het om een relatief kleine advertentie die weergegeven wordt tijdens de video. Echter zijn er ook veel advertenties die worden weergegeven door de video die daadwerkelijk wordt weergegeven te pauzeren. Door de advertenties te verwijderen wordt de focus teruggebracht naar de bedrijfsvideo, daar waar het eigenlijk echt om gaat.

jachthaven kortenhoef Youtube advertenties weigeren

Op het moment dat u een Youtube kanaal aanmaakt is de optie voor het toestaan van advertenties naast uw video’s standaard aangevinkt. Dit houdt in dat de YouTube advertenties worden weergegeven naast uw video’s indien u dit vinkje niet verwijdert.

Hoe kan je als kanaal YouTube advertenties weigeren? Dat leg ik door middel van onderstaande stappen voor u uit.

Stap 1: Log in op uw YouTube account
Stap 2: Ga naar de Creator Studio van YouTube
Stap 3: Klik op ‘’Kanaal’’
Stap 4: Klik op ‘’Geavanceerd’’
Stap 5: Onder het kopje ‘’Advertenties’’ haalt u het vinkje weg bij het vakje ‘’Toestaan dat advertenties worden weergegeven naast mijn video’s’’

Het niet toestaan dat advertenties worden weergegeven naast uw video’s op YouTube geldt niet voor video’s waarmee je inkomsten genereert. Dit geldt ook niet voor video’s die zijn geclaimd door derden.

Laat gerust een reactie achter op het moment dat u problemen of vragen heeft over dit onderwerp. Daarnaast horen wij ook graag van u als u dit artikel nuttig vindt.