Samenwerken aan aansprekende educatieve verhalen

Videomarketing in het primair onderwijs

Samenwerken aan aansprekende educatieve verhalen

Videomarketing in het primair onderwijs

Waarom video inzetten als school?

Videomarketing is interessant voor onderwijsinstellingen omdat het een effectieve manier is om betrokkenheid te creëren en te behouden. Video’s hebben de kracht om informatie op een boeiende en begrijpelijke manier te presenteren. Ze kunnen het schoolleven tot leven brengen, ouders en leerlingen een voorproefje geven van de schoolcultuur en de onderwijsaanpak. Dit kan vertrouwen creëren en potentiële ouders overtuigen om voor de school te kiezen.

Iedere school heeft een eigen identiteit

Iedere basisschool is uniek vanwege zijn specifieke combinatie van filosofie, docenten, leerlingen en de lokale gemeenschap. De unieke cultuur, waarden en benadering van het onderwijs vormen de identiteit van de school. Dit omvat de unieke manier waarop ze lesgeven, buitenschoolse activiteiten, inclusiviteit en de band tussen docenten, studenten en ouders. Deze unieke kenmerken maken elke basisschool uniek. Wat maakt uw school uniek? Laat ons helpen deze boodschap over te brengen.

Bekijk enkele identiteitsvideo's

Leerkrachten aantrekken door sterke employer branding

Wat is employer branding

Employer branding in het onderwijs gaat over hoe een school zich presenteert als aantrekkelijke werkplek voor leerkrachten. Het is essentieel omdat het helpt bij het aantrekken van getalenteerde leraren, het behouden van personeel en het creëren van een positieve werkomgeving. Een sterk werkgeversmerk in het onderwijs trekt de juiste mensen aan en draagt bij aan een kwalitatieve onderwijservaring.

Wat zijn de voordelen van employer branding?

  • Talentaantrekking: Het trekt hooggekwalificeerde professionals aan, waardoor je de keuze hebt uit de besten in het onderwijs.

  • Personeelsbehoud: Het versterkt de band met huidige medewerkers, wat het behoud van ervaren docenten bevordert.

  • Positieve werkomgeving: Het creëert een positieve, motiverende cultuur die de tevredenheid en productiviteit van het personeel verhoogt.

  • Kwaliteitsonderwijs: Met betrokken, gemotiveerde docenten verbetert de kwaliteit van het onderwijs.

  • Reputatie: Een sterk werkgeversmerk in het onderwijs kan de school een goede reputatie bezorgen, wat de aantrekkingskracht op ouders en studenten vergroot.

  • Kostenbesparing: Het vermindert wervings- en trainingskosten, aangezien personeel langer blijft.

Waar Leraren Thuis Zijn!

Werven door video

Hoe werf je zij-instromer in het onderwijs?

Het werven van zij-instromers in het onderwijs via video kan effectief zijn. Dit doe je door inspirerende video’s te maken waarin huidige zij-instromers hun persoonlijke verhalen delen over waarom ze voor het onderwijs hebben gekozen. Laat hun enthousiasme en succesverhalen zien.

Het doel is om aspirant-zij-instromers te informeren, te inspireren en hen een duidelijk beeld te geven van de kansen en ondersteuning die het onderwijs biedt. Video’s kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om deze boodschap over te brengen.

Benieuwd hoe wij uw onderwijsinstelling kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.