Samenwerken aan inspirerende maatschappelijke verhalen

Video voor woningcorporaties

Samenwerken aan inspirerende maatschappelijke verhalen

Video voor woningcorporaties

Waarom video inzetten als woningcorporatie?

In de dynamische wereld van woningcorporaties biedt video een krachtig communicatiemiddel. Door visuele verhalen kunnen we de gemeenschap beter betrekken en complexe informatie op een toegankelijke manier delen. Van virtuele rondleidingen door nieuwe woningen tot het uitleggen van duurzaamheidsinitiatieven, video versterkt de verbinding met huurders en stakeholders. Het brengt de menselijke kant naar voren, creëert begrip en bevordert transparantie. Met video als instrument versterken we niet alleen onze boodschap, maar bouwen we ook aan een hechtere en meer geïnformeerde woonomgeving voor iedereen.

Iedere woningcorporatie heeft een eigen identiteit

Elke corporatie is uniek vanwege haar eigen geschiedenis, visie en benadering van sociale verantwoordelijkheid. Video stelt corporaties in staat hun unieke identiteit te tonen, waardoor huurders een dieper begrip krijgen van de organisatie die hun thuis beheert. Het is een brug tussen corporatie en gemeenschap, waarin diversiteit en individualiteit tot uiting komen.

Personeel aantrekken door sterke employer branding

Wat is employer branding?

In de dynamische wereld van woningcorporaties is employer branding cruciaal. Een meeslepend verhaal vertellen met videocontent versterkt niet alleen de identiteit van de organisatie, maar verbindt ook medewerkers en potentiële talenten met dezelfde maatschappelijke missie. Het brengt de menselijke kant naar voren, waardoor woningcorporaties zich onderscheiden en een positieve indruk achterlaten.

Wat zijn de voordelen van employer branding?

  • Talentaantrekking: Het trekt hooggekwalificeerde professionals aan, waardoor je de keuze hebt uit de beste.

  • Personeelsbehoud: Het versterkt de band met huidige medewerkers, wat het behoud van ervaren medewerkers bevordert.

  • Positieve werkomgeving: Het creëert een positieve, motiverende cultuur die de tevredenheid en productiviteit van het personeel verhoogt.

  • Kwaliteitsonderwijs: Met betrokken, gemotiveerde medewerkers verbetert de kwaliteit van het werk.

  • Reputatie: Een sterk werkgeversmerk kan de woningcorporatie een goede reputatie bezorgen, wat de aantrekkingskracht vergroot.

  • Kostenbesparing: Het vermindert wervings- en trainingskosten, aangezien personeel langer blijft.

Werken bij Woonveste

Werven door video

Benieuwd hoe wij uw woningcorporatie kunnen ondersteunen met video? Neem dan contact met ons op.